Ulaştırma Bakanı: Malatya'da Ödenek Sorunu Yok

Ulaştırma Bakanı: Malatya'da Ödenek Sorunu Yok
Ulaştırma Bakanı, Malatya için ödenek sorununun olmayacağını belirtti, projelerin sorunsuz bir şekilde ilerleyeceğini vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in görüşmeleri sonucunda, mevcut çevre yolunun yenilenmesi ve Kuzey Çevre Yolu projesinde önemli ilerlemeler kaydediliyor.

Milletvekili Abdurrahman Babacan'ın paylaştığı bilgilere göre;

Mevcut Çevre Yolu Restore Edilecek

Geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile gerçekleştirilen toplantıda da ele alınan bu girişimde, Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle mevcut çevre yolunun yeniden düzenlenmesi kararlaştırıldı. Yıllar içinde çeşitli noktalarda zarar görmüş ve restore edilme ihtiyacı olan çevre yolunun, bu çalışma sayesinde modern ve güvenli bir hale getirilmesi hedefleniyor.

2. Kuzey Çevre Yolu Hızla İlerliyor!

Kuzey Çevre Yolu projesinde önceden belirlenen program kesintisiz devam ediyor. Eylül ayı itibariyle Battalgazi Ali Baba mezarlığına kadar olan bölüm tamamlanarak faaliyete geçecek. Geri kalan kısım için gelecek ay tamamlayıcı ihale yapılacak ve Hacıhaliloğlu Çiftliği'ne kadar olan bölüm 2025 Kasım'a kadar bitirilmiş olacak. Bu sayede 2025 Kasım'da Kayseri kavşağından Hacıhaliloğlu Çiftliği'ne kadar uzanan Malatya Kuzey Çevre Yolu, tüm bağlantı yolları, kavşaklar ve kenar yollarıyla birlikte hizmete açılacak.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ayrıca toplantıda Malatya için herhangi bir bütçe sıkıntısının olmayacağını da açıkça belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir